3 Mayıs 2015 Pazar

Akşama ne pişirsem...

İsveç çay halkası:

Hamurla pek içli dışlı olamadığımdan mütevellit ,şekil verme noktasında pek başarılı olamadım fakat acayip kolay ve tadı nefis bişey...acemi bir insanın bile kolaylıkla yapabileceği bir tarif...

Hamur için gerekli malzemeler:

1 paket instant maya
1çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1çimdik tuz
3-4 su bardağı un






 Sütün üzerine şeker ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz,diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz,yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz...
hamuru dikdörtgen şeklinde açıyoruz üzerine 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ sürüp,üzerine tarçın şeker (istenirse ceviz veya haşhaş da konulabilir)serpiyoruz..




uzun kenardan başlayarak rulo yapıyoruz ve iki ucu birleştiriyoruz...





.parmak kalınlığında dilimliyoruz fakat tam ayırmadan bırakıyoruz...



fırına vermeden yarım saat daha mayalandırıyoruz...Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüyoruz...

                                                         180 derecede pişiriyoruz...



                                                        ...Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum bırakmanız bizi mutlu eder...

Blog Widget by LinkWithin