Bu akşam dışarı çıkmamız gerektiğinden pratik bi tarif denedim,Rana ayıla bayıla yedi...Sarmısaklı yoğurtlu olan herşeyi çok seviyo, anası kılıklı...:)
Mamamız buydu:
Patates haşlanır..
Soğan yemeklik doğranıp az yağda kavrulur..
Patatesle soğan karıştırılır...
Tuz eklenir..
Geniş bir borcama yayılır..
Üzerine sarmısaklı yoğurt boca edilir..
En üzerine nane ve pulbiber eklenmiş tereyağ gezdirilir...
-----------------------------------------------
Dışarıdan gelincede, kasaptan çektirdiğim kıymayı Rana'nın çorbalarına katmak için yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp buzluğa attım,iyice donunca da buzdolabı poşetine koydum,böylece çıkarıp çözdürmesi pratik oluyor...benzer bi yöntemi Rana daha küçükken et sularını buz kaplarına paylaştırıp dondurarak da yapıyordum...heey gidi günler...
Mamamız buydu:
Patates haşlanır..
Soğan yemeklik doğranıp az yağda kavrulur..
Patatesle soğan karıştırılır...
Tuz eklenir..
Geniş bir borcama yayılır..
Üzerine sarmısaklı yoğurt boca edilir..
En üzerine nane ve pulbiber eklenmiş tereyağ gezdirilir...
-----------------------------------------------
Dışarıdan gelincede, kasaptan çektirdiğim kıymayı Rana'nın çorbalarına katmak için yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp buzluğa attım,iyice donunca da buzdolabı poşetine koydum,böylece çıkarıp çözdürmesi pratik oluyor...benzer bi yöntemi Rana daha küçükken et sularını buz kaplarına paylaştırıp dondurarak da yapıyordum...heey gidi günler...
Zahmet edip bilgilerinizi bize sunduğunuz için gönülden teşekkür ediyorum.Aklınıza sağlık.Börekten artan patateside bu şekilde değerlendire biliriz.Güzel bir sunum olmuş.
zeynep